title
به گزارش Alamolhoda.com، آیتالله علمالهدی در مراسم عزاداری شب چهارم محرم در حرم امام رضا (علیهالسلام)، با بیان اینکه یکی از گرایشها و کششهایی که در انسان وجود دارد، حس برتری جویی است، اظهار کرد: بشر درصدد این هستند که برتر از دیگران قرار بگیرند و برتری خودشان را نسبت به سایرین اثبات کنند.
ایشان ادامه داد: ریشه این غریزه و گرایش برتری جویی در انسانها، احساس و خواست استخدام دیگران است چون انسانها برای این که در زندگی به تمام منافع و ایدههای مادی خودشان برسند و بالاترین خوردن و لذت بخشترین لذایذ نفسانی را برای خودشان تهیه کنند، درصدد این هستند که امکانات و موجودیت انسانهای دیگر را در مسیر منافع خودشان استخدام کنند یعنی ظرفیت انسانهای دیگر در اراده و اختیار مطامع و نفسانیات آنان باشد.
عامل اصلی «فساد» در زندگی، حس برتری جویی است
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه منشأ این حس تا اندازهای وجود فضائل و امتیازات در افراد هست، خاطرنشان کرد: همانطور که انسانها در شکل یکسان نیستند، از نظر استعداد، قدرت و توان نیز برابر نیستند، انسانها دارای امتیازهایی هستند که هرکدام بر دیگری برتری دارند منتها این فضیلتها نباید عامل حس برتری جویی بشود و سبب شود دیگران بخواهند با این فضیلتها، خودشان را از دیگران بالاتر ببینند، اگر افراد در این صدد قرار گفتند که چون علم و ثروت دارد، از دیگران بالاتر و بهتر است، دنباله این حس برتری جویی، «فساد» هست.
ایشان به آیه 83 سوره قصص اشاره کرد و گفت: زندگی آخرت اختصاص دارد به کسانی که در زندگی خودشان برتر جو نیستند و خودشان را از دیگران بالاتر و بهتر نمیدانند، اینطور نیست در مقام برتری جویی درصدد استخدام دیگران بربیایند، یعنی ریشه و عامل اصلی مفاسد در زندگانی انسانها، همین حس برتری جویی است.
منفعت و برتری جویی، ریشه جنگها در طول تاریخ
آیتالله علمالهدی با بیان اینکه برتری جویی و تملیک منافع، انسانها را وادار به جنگ و درگیری میکند، افزود: تمام درگیریها و جنگها در تاریخ بشر در مقام جلب منافع بوده، آدمها از نظر منفعت مشترک هستند، آنجایی که یک نفر میخواهد با تکیه بر قدرت و زور و توانستن به منافعی برسد و سبب میشود به دیگران ضرری برسد، آنان برای حفظ منافع خود به جنگ و درگیری متوسل میشوند.
ایشان با تأکید بر اینکه ریشه تمام درگیریها، جلب منافع و دفع ضرر از خود بوده، تصریح کرد: جریان استکباری آمریکا در نقاط دور دست جهان دخالت نظامی میکند، آدم میکشد ، انسانها را از بین میبرد و زندگی انسانها را به آتش میکشد، وقتی به او اعتراض میکنند که چرا از آن سر دنیا، این سر دنیا به حقوق مردم تجاوز میکنی و آدم کشی، فاصله آمریکا تا افغانستان و تا عراق چقدر است، چه ارتباطی با زندگانی مردم افغانستان و عراق دارد، به اینجا میآید ملک و سرزمین مردم را تصرف میکند و آدمکشی میکند، یک کلمه جواب میدهد و میگوید «در ارتباط با حفظ منافع ما هست»، با کمال وقاحت میگوید برای حفظ منافعمان به عراق و سوریه میآییم.
امام جمعه مشهد اضافه کرد: این از نظر او یک توجیه حساب شده است که یک انسان میتواند برای حفظ منافع خودش انواع جنایتها را مرتکب بشود و به تمام نقاط دنیا دستاندازی کند، این ریشه جنگهاست.
جنگ برای دفاع از حقوق محرومان
ایشان بیان کرد: یک نوع درگیری به وجود میآید که در مقام دفاع در مقابل تجاوز دیگران به حقوق انسانهای محروم است، آنان برای حفظ منافع خودشان به حقوق انسانها تجاوز میکنند، یک عده انسانهای آزاده به پاخاسته در دفاع از حقوق عده محرومی که مورد تجاوز قرار گرفتهاند مقابله میکنند، این نیز یک نوع جنگ است اما با سایر جنگها متفاوت است.
آیتآلله علمالهدی با بیان اینکه جنگ امام حسین (علیهالسلام) و یارانش در کربلا از این نوع بود، گفت: امام حسین (علیهالسلام) برای این که محرومین را مورد حمایت قرار بدهند، مبارزه میکردند.
یشان اظهار کرد: وجود مقدس سیدالشهدا (علیهالسلام) در یکی از خطباتی که در سرزمین کربلا انشاد فرمودند، فرمودند «خدایا تو میدانی در انقلابی که راه انداختم از باب رقابت و مسابقه در قدرت نیست، این نیست که بخواهم در قدرت مسابقه بدهم قدرت دست بنیامیه نباشد و دست ما باشد، تو میدانی جنگ ما برای به دست آوردن ثروت و توانستن و مزایای زندگی و منافع هم نیست»، امام حسین (علیهآلسلام) خطاب به خدا میکند ولو با مردم حرف میزند، میگوید «خدایا تو میدانی» یعنی این مردم که در مقابل ما صفآرایی کردند و میجنگند نمیدانند و بر حسب حفظ منافع خودشان با ما جنگ و مبارزه میکنند.
جنگ با امام حسین (علیهالسلام) برای تأمین منافع
عضو مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: مردم کوفه که متوجه شدند اگر امام حسین (علیهالسلام) را نکشند و با ایشان نجنگند، مغضوب یزید هستند و در این صورت منافعشان در معرض خطر قرار میگیرد، دیگر لازم نبود این مردم را تحریک کنند، خودشان به جنگ امام حسین (علیهالسلام) راه افتادند؛ این 30، 60 یا 120 هزار مردمی که به جنگ با امام حسین (علیهالسلام) رفتند، نیروهای مسلح آموزش دیده وابسته به نظام یزیدی نبودند، مردم عادی بودند.
حرکت برای خدا در جریان مادهپرست مفهومی ندارد
ایشان با بیان اینکه هجوم به جبهه کار را به جایی رساند که حکومت یزید برای تأمین آذوفه سپاه خود با مشکل مواجه شد، افزود: اگر آدمها به دنبال شکم، شهوت و دنیا افتادند، دیگر نمیتوانند بفهمند شهید جان دادهای که نیمه شب عملیات زیر باران آتش میرود روی زمین مینگذاری شده، برای خدا میرود لذا شهادت برای جریانهای مادهپرست استکباری دنیا، مفهومی ندارد.
آیتالله علمالهدی خاطرنشان کرد: در امتی که روزی امت مرحومه پیغمبر اکرم بودند، الان به صورتی درآمدهاند که جز شکم و شهوت چیزی نمیشناسند؛ هدف قیام امام حسین (علیهالسلام) این است که میگوید «معالم دین را به آنان نشان دهم و در میان مردمی که در آدمکشی، جنایت و قدارهکشی در مسابقه قرار گرفته و آدمها با تجاوز به نوامیس مردم مدال میگیرند، در این امت اصلاح را در بلاد تو ظاهر کنم و ریشه فساد کنده بشود».
ایشان ادامه داد: یعنی مردم دارای فرهنگ انقلابی بشوند که ظلمپذیر نباشند و در مقابل ظلم، گردن کج نکنند، در مقابل ظالم ایستادگی کنند و حقشان را بگیرند، جنگ هست اما در خط برتری جویی و استخدام دیگران نیست، در خط دفاع از تهاجمی است که دیگران در اثر برتری جویی و استخدام حقوق دیگران انجام میدهند.
قیام امام حسین(علیهالسلام)، قیام دفاعی بود
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: عظمت امام حسین (علیهالسلام) و جنگ و مقالطه ابیعبدالله در حقیقت یک حرکت دفاعی در برابر تجاوز است، قیام امام حسین (علیهالسلام) قیام دفاعی است، امام حسین دفاع مسلحانه کرده است، آدمی که میخواهد جنگ کند، زن آبستن، بچه شیرخواره و 84 زن و کودک همراه خود نمیآورد.