title
به گزارش Alamolhoda.com، آیتالله علمالهدی ظهر امروز در خطبه دوم نمازجمعه هفته اول بهمن ماه مشهد مقدس که در حرم امام رضا (علیهالسلام) برگزار شد، با اشاره به سالروز ولادت حضرت زهرا (س)، اظهار کرد: امروز مقارن با سالروز ولادت با سعادت صدیقه کبری، فاطمه زهرا (سلام الله علیها) است، این عید سعید را به محضر مقدس شما عزیزان تبریک و تهنیت عرضه میدارم.
ایشان ادامه داد: دیروز، روز سیام دی، مصادف با سالروز شهادت جانگداز اسوه و الگوی غیرتمندی دینی، مرحوم حجتالاسلام والمسلمین جناب آقای سیدمجتبی نواب صفوی و یاران فداکارش در عرصه فداییان اسلام بود.
شهید نواب صفوی الگوی غیرتمندی دینی بود
امام جمعه مشهد مقدس با بیان اینکه شهید نواب صفوی الگوی غیرتمندی دینی بود، خاطرنشان کرد: او از برابر هیچ گناه و مورد غضب خدا چه در حوزه سیاست و چه در حوزه زندگی اجتماعی بیتفاوت نمیگذشت. هرکجا منکر صریحی را مشاهده میکرد، با تمام قدرت مقابل آن میایستاد و تا مرز نثار جان با موارد غضب پروردگار مقابله میکرد و در این مبارزه نیز شجاعت، اخلاص، غیرت و از خود گذشتگی داشت.
ایشان ادامه داد: در فقرات مقدسه زیارت جامعه کبیره در محضر مقدس امام معصوم(علیه السلام) یکی از ویژگی هایی که برای وجود مقدس امام عرضه می داریم، این است که «آقا شما کسی هستید که جانتان را در راه خدا بضل کردید، آنجایی که در راه خدا به شما مصیبت وارد میشد، شما مقاومت میکردید، مصیبت را تحمل میکردید، مسیر حق را دنبال و باناحق مبارزه میکردید.
آیت الله علم الهدی با بیان اینکه آدم اگر از غیر معصوم بخواهد رنگ و بوی این دو ویژگی را مشاهده کند، مرحوم نواب صفوی عنصر پاکی بود که این دو ویژگی در او ظهور و بروز داشت، ابراز کرد: با آن خفقان شدید و وضعیتی که در نظام طاغوتی و ستمشاهی وجود داشت، با کمال قدرت مقابله میکرد تا جایی که حتی بزرگترین خطرها را برای اینکه یک قدم در راه خدا بردارند و یک نهی از منکر انجام بدهند، میپذیرفتند، این افراد الگوی ما هستند.
ایشان تصریح کرد: اگر روز قیامت در مقابل خداوند قرار بگیریم و بگوییم ما که امام معصوم و امام علی(علیه السلام) نبودیم، ما که عرضه ایستادن و فداکاری در کنار سیدالشهدا (علیه السلام) را نداشتیم، بعد به ما نشان میدهند و میگویند؛ «شما امام و معصوم نبودید، آدم عادی بودید اما مگر این آقا آدم عادی نبود که تمام عمرش در مقابل نهی از منکر جنگید، هستی و جانش را داد، شما چه کار کردید؟»
امام جمعه مشهد مقدس با اشاره به اینکه این افراد در این میزان برای ما حجت هستند و راه را به ما نشان میدهند، خاطر نشان کرد: با چشم خودمان انواع منکرات را دیدیم، از کنارش رد شدیم و حاضر نشدیم به روی خودمان بیاوریم.
مردم باید نسبت به بدحجابی اظهار نفرت کنند
ایشان با بیان اینکه نظام حکومتی ما نظام اسلامی است، گفت: اما متأسفانه در مظاهر اسلامیت، دینمداری و حکمرانی دینی در زندگی اجتماعی ما با مسائل و مشکلاتی مواجه هستیم. این وضعیت بیحجابی در شهرها و اصرار یک عده عناصر ناهنجار بر بیعفتی زنان کجایش با مبانی اسلامی ما سازگار است؟ امروز که نظام دینی داریم آیا مظاهر اجتماعی ما باید اینقدر مالامال از مظاهر بیعفتی و بیحیایی باشد و در مقابل ما نیز بی تفاوت باشیم، حرف هم که میزنیم میگویند نیروی انتظامی، دادگاه و دولت جلوی آن را بگیرند، مساله که اینها نیست، این موضوع باید مردمی حل شود.
آیت الله علم الهدی ادامه داد: یعنی این خانم بد حجاب، لاابالی و ولنگار باید احساس کند که مردم از پوشش او بدشان میآید و از قیافه و تیپ او متنفر هستند، این اظهار نفرت و انزجار یک تلکیف الهی برای شما مردم در نهی از منکر است، بنابراین این مشکل را باید مردم و نه نیروی انتظامی حل کنند.
ایشان تصریح کرد: یکی از فرماندههای نیروی انتظامی به بنده میگفت «بروم جلوی بدحجابی را بگیرم؟ با کی بگیرم؟ با یک افسر وظیفه 20 ساله که خودش جوان و کوه غریزه جنسی است، تمام وجودش را شهوت گرفته، به او بگویم برو جلوی این دختر را بگیر، بگو مویش را بپوشاند و صورتش را بگیرد؟ این را بفرستم سراغ آن دختر از انکر منکرات است»؛ اینطور که نمی شود جلوی بیحجابی و بدحجابی را گرفت، مردم باید از این رفتار اظهار نفرت کنند.
خطیب نماز جمعه مشهد مقدس با اشاره به سالروز ولادت صدیقه اطهر(سلام الله علیها) عنوان کرد: ما باید تکلیف خود را در مبانی اعتقادی و فکری و عملیات و برنامههای رفتاری اجتماعی با مسئله اسلام و دین درخصوص زن روشن کنیم، اینکه یک عده پیدا شوند با مسخره کردن امثال بنده در فضای مجازی، حرافی کردن و خرافات بافتن با ماموریتهایی که ازخارج دارند، تمام شعائر دینی و مقدسات ما را به باد تمسخربگیرند و ما نیز تماشاچی باشیم، تمام میشود؟ این درست است؟
زن و مرد در تمام حدود آزادی اجتماعی و رفاه اجتماعی برابر هستند
ایشان با بیان اینکه اسلام در خصوص جایگاه زن دارای اندیشه است، غیر از حلال وحرامی که در مورد زن دارد، اسلام در دنیا مکتب خاصی برای شخصیت زن دارد که نمود آن صدیقه اطهر(سلام الله علیها) است، اضافه کرد: اسلام ضد زن، ضد آزادی زن، ضد شخصیت و جریان خوشگذرانی زن نیست، زن و مرد در تمام حقوق انسانی با یکدیگر مشترک هستند، در تمام شئون انسانیت هیچ مردی بر هیچ زنی از دیدگاه اسلام برتری ندارد؛ در تمام حدود آزادی اجتماعی و رفاه اجتماعی همانطور که مرد باید برخوردار باشد زن نیزباید برخوردار باشد، منتها بیحجابی زن در جامعه آزادی زن نیست؛ آزادی مردان است.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی تصریح کرد: اینکه یک زن بخواهد در مقابل چشمان مردها ظهور پیدا کند و مورد استمتاع جنسی صدها مرد قرار بگیرد، در رهگذر شهوترانی مردها جمال، زیبایی و اندامش واقع شود، آزادی مردان است، آزادی زن نیست. آزادی زن در این است که بتواند با یک صیانتی خودش را حفظ کند و مورد تجاوز ستمکارانه یک مرد ولو در حد یک نگاه و تماشا نیز قرارنگیرد، این آزادی زن است نه این که دیگران از آو آزادانه استمطاع جنسی کنند.
با «حجاب» زن آزاد است
ایشان افزود: با «حجاب» زن آزاد است، زیرا زن یک ساختار ویژهای از نظر عاطفی، احساسی و فکری و جسمانی دارد. بحث تفاوت بین زن و مرد تنها در مساله جنسیت نیست، ساختار مخصوص ویژهای است که دربسیاری از موقعیتها زن کارآمد است که مرد کارآمد نیست، در بسیاری از عرصهها زنان هنرمند هستند که از مرد هیچ هنری در آن عرصه برنمیآید، اما یک ساختار ویژهای است که از نظر جسمی آسیب پذیر است، نیاز به صیانت دارد، اگر زن صیانت شد، شخصیت، مقام و عظمتش محفوظ میماند اما اگر صیانت نشد، زن با تمام عظمتی که دارد متاسفانه از بین خواهد رفت و مورد تجاوز قرار میگیرد. زنان حتی در حد یک نگاه و چشم چرانی، نیز باید صیانت شوند.
آیت الله علم الهدی ابراز کرد: در اسلام و در قرآن هر کجا که بر حجاب زن دستور داده شده است، پشت سرش می گوید برای این که زن آسیب نبیند، زنان باید صدای نرم و نازک از خودشان درنیاورند تا کسی که در دلش بیماری هست به این زن طمع نکند، مسئله صیانت زن است.
ایشان با اشاره به آیه 59 سوره احزاب، گفت: پیغمبر به همسرانت، به دخترانت، به زنان مؤمنین بگو چادر سر کنند، «جلابیئهم»، جلباب به معنای پوشش سراسری است و بعد میگوید چرا چادر سر کنند؟ به خاطر این که شناخته نشوند و مورد اذیت واقع نشوند، این برای صیانت است؛ کسی نگفته زن ورزش، تفریح و گردش نکند.
نظام جمهوری اسلامی موظف است تا صیانت زنان را در عین تفریح و ورزش فراهم کند
خطیب نماز جمعه مشهد عنوان کرد: زنان از تمام حدود و حقوق اجتماعی که مردان برخوردار هستند، برخوردار میباشند، زنان باید آزادانه ورزش و تفریح کنند اما نظام مقدس جمهوری اسلامی موظف است تا صیانت زنان را در عین تفریح، ورزش و خوشگذرانی فراهم کند.
ایشان ادامه داد: مراجع تقلید و مقام معظم رهبری فتوا دادند که دوچرخهسواری زن در منظر مردان حرام است، چون تبرج هست و به نص قرآن نهی شده است؛ بنابراین نباید زنان در حضور مردان سوار دوچرخه شوند. اما واقعأ زنان باید از دوچرخه سواری و اسب سواری و از این ورزش ها در جامعه محروم باشند؟ خیر، نباید محروم باشند، بلکه باید صیانت شوند و مصوینت برای آنان ایجاد شود.
آیت الله علم الهدی با تقدیر از عملکرد شهرداری در خصوص اختصاص فضای ویژه برای ورزش زنان گفت: شهرداری مشهد مقدس دستور داده است تا برای تمام پارکهای بالای پنج هکتار مکان هایی برای ورزش و تفریح مخصوص بانوان فراهم شود.
ایشان با بیان اینکه زنان باید بتوانند با کمال آزادی و صیانت تفریح و ورزش کنند، تاکید کرد: میدان چمن فوتبال و بازی فوتبال جای هیجان است، شمایی که مرد هستید و آنجا می روید، چقدر هیجان پیدا می کنی؟ طبیعی است که چند خانم که از نظر عاطفی و احساسی به مراتب از مردها حساستر هستند، هیجان بیشتر پیدا میکنند، بروز و ظهوراین هیجان از نظر مراجع تقلید حرام است، این صدا و هیجان زن بلند شود و طوری باشد که مردان را تحریک کند، حرام است.
خطیب نماز جمعه مشهد مقدس ابراز کرد: اینکه میگویند فیفا مجبور کرده تا زنان در تماشای بازی فوتبال شرکت کنند، این نیزشیطنت ها و رذالتهای یک عده بیدین، ضد انقلاب و خارج نشین است که فیفا را تحریک کردند؛ در غیر این صورت تا الان فیفا به این موضوعات کاری نداشت. حالاچکار کنند؟ زنان از تماشای فوتبال محروم باشند؟ زن ها تنها به همین آینه تلویزیون اکتفا کنند و از همینجا فوتبال را ببینند، چون زن هستند؟ نه آقا، این نظام، نظام اسلامی است، مسئولین ورزش نظام باید در چمنها، مکانهایی را مخصوص زنان آماده کنند تا آنان در این مکانها صیانت داشته باشند، یک دختر خانمی که هیجان زده میشود و فریاد میزند، از فریاد و هیجان او یک مرد هرزه سوءاستفاده نکند، او چشمچرانی و هرزگی نکند.
ایشان با بیان اینکه زن مصونیت داشته باشد، برود از چمن فوتبال را تماشا کند، چه مانعی دارد؟ کسی نگفته زن باید در ورزش، لذت و تفریح محدود باشد، زن باید صیانت بشود، تاکید کرد: آن دستگاهی که مسئول توسعه ورزش قهرمانی در کشور است، مسئول ایجاد صیانت برای زنان در مسئله تماشای مستقیم فوتبال نیزهست، این اقدام را باید انجام بدهد.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: برادران و خواهران، با دین دشمنی نکنید، لامذهبهایی که در فضای مجازی حرفهای امثال بنده را تحریف، پس و پیش و توهین می کنند، ما که وحشتی از این حرفها نداریم، در راه خدمت به دین، فداکاری در راه دین، الگوی ما نواب صفوی است، ما با همه قدرت در عرصه غیرتمندی دینی ایستادیم وباکی نیز از این حرف ها نداریم.
ایشان افزود: غیرت دینی شما نباید اجازه دهد تا یک عده اراذل به حلال و حرام خدا حمله کنند و احکام دین و آیات قرآن را زیر پا بگذارند و شروع کنند دین و حجاب را مسخره کردن، ما وظیفه داریم تا شرایطی فراهم کنیم تا زنان انواع و اقسام ورزش ها و تفریح ها را با حفاظت و صیانت داشته باشند، به همین منظور عناصر متدین در این دولت و مجلس که عمدتأ مجلس باید دنبال این قضیه باشد، برنامهریزیهای لازم را داشته باشند تا خواهران و دختران ما باکمال صیانت از هر نوع جریان غیر دینی و غیر شرعی بتوانند از انواع ورزش ها و تفریح ها لذت ببرند.