title
به گزارش Alamolhoda.com، آیتالله سید احمد علمالهدی در نخستین همایش بینالمللی تبلیغ جهانی دین که صبح امروز با محوریت بررسی چالشها و فرصتهای تبلیغ و تجارب عرصه بینالمللی برگزار شد، با اشاره به آیه 39 سوره مبارکه احزاب به تشریح شأن نزول این آیه پرداخت و اظهار کرد: یکی از غلامان حضرت خدیجه (س)، زید بن حارثه نام داشت که از خردسالی در خانه همسر پیامبر (ص) زندگی میکرد و از همان دوران طفولیت توسط رسول گرامی اسلام (ص) آزاد شد و مورد تربیت خاص ایشان قرار گرفت تا حدی که مردم، او را زید بن محمد خطاب میکردند و بهنوعی فرزند معنوی پیامبر (ص) به شمار میرفت. ارتباط نزدیک و بیواسطه زید تا سن شانزدهسالگی او ادامه پیدا کرد و در این هنگام، پدر زید او را پیدا کرد و به دنبال او آمد تا وی را نزد قبیله ببرد اما پس از مخالفت زید و ابراز علاقه او برای ماندن در محضر پیامبر اکرم (ص)، حضرت او را پذیرفت و زینب بنت جحش را که دختر عمه پیامبر (ص) بود، به نکاح او درآورد اما دیری نگذشت که در جریان هجرت این زن و شوهر از مکه به مدینه، زید بن حارثه تصمیم گرفت تا به خاطر برخی اختلاف نظرها، همسر خود را که از زنان سرشناس و آبرومند بنیهاشم بود، طلاق دهد.
ایشان ادامه داد: پس از این واقعه، نبی مکرم اسلام (ص) برای اینکه از شدت ضایعه ناشی از طلاق این دو و آسیبی که به آبروی این بانوی جلیله وارد شده بود، کاسته شود و خشم قبیله فروکش کند، زینب بنت جحش را به عقد خود درآورد و این اقدام، باعث شد تا در میان برخی افراد این ظن و گمان ایجاد شود که پیامبر اکرم (ص) با همسر فرزند خود ازدواج کرده است، درحالی که زید بن حارثه فرزند معنوی حضرت بود. در این هنگام بود که آیه 39 سوره احزاب نازل شد و در آن پروردگار عالم فرمود «الَّذِینَ یُبَلِّغُونَ رِسَالاتِ الله وَیَخشَونَهُ وَلَا یَخشَونَ أَحَدًا إِلَّا الله وَ كفَىٰ بِاللَّهِ حَسِیبًا». تفسیر آیه و تأکید خداوند متعال در این آیه مربوط به این موضوع است که در راه دفاع از دین و عمل به تکلیف واجب شرعی، نباید از بدگوییها ترسید و فقط کسب رضای الهی و انجام وظیفه بندگی را در نظر گرفت. از این بابت، برخورد با جریانات انحرافی یک ضرورت حتمی و قطعی است؛ حتی در صورتی که با هجمه روانی رسانهای همراه شود.
جو شکنی، مهمترین ضرورت برای فعالیتهای تبلیغی
نماینده ولیفقیه در استان خراسان رضوی با بیان اینکه آیه 39 سوره احزاب، حکم صریح پروردگار است و تأکید دارد که مبلغان باید جو شکن باشند، خاطرنشان کرد: این آیه حکم میکند که حتی اگر مبلغ سوژه عملیات روانی دشمن شد، بازهم دست از بیان حقیقت و آگاهسازی مردم برندارد و اسیر جوسازیها نشود.
ایشان جو شکنی را مهمترین ضرورت فعالیتهای تبلیغی در عصر حاضر دانست و افزود: مبلغان باید ترس از هجمه و فشار رسانههای معاند را کنار بگذارند و با روحیه انقلابی، ارزشهای دستسازی را که در جهت تأمین منافع استکبار ایجاد شده و محصول اراده دشمن است، برای مردم به نحوی تبیین کنند که رسواکننده خواست مستکبران و جهانخواران عالم باشد و مردم را نسبت به ماهیت آنها آگاه کند.
عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: جریان تبلیغ بینالملل، جریان با اهمیتی است که مقام معظم رهبری بهعنوان امام و ولی امت، همواره دغدغههای مؤثری پیرامون آن داشتهاند؛ تا جایی که حتی در دوران دفاع مقدس هم که جبهه حق از نظر امکانات در تنگنا و مضیقه به سر میبرد و کشور با تمام استعداد و توان خود به دفاع از دین خدا میپرداخت، رهبر معظم انقلاب بهموازات حضور در جبههها به جنگ نرم فرهنگی هم توجه داشتند. در همین عرصه، تأسیس جامعه المصطفی العالمیه، رویداد فرخنده و مبارکی بود که در نتیجه آن، امکان تقویت و پرورش نیروهای ارزشمند مسلمان از سرتاسر عالم فراهم شده و به برکت مجاهدت و جانفشانی شهدا و ایثارگران، جمعیت پرشماری از عناصر مخلص و مجاهد فرهنگی، امروزه آماده نقشآفرینی در عرصه جنگ نرم هستند.
دانشجویان جامعه المصطفی، سفیران فرهنگی اسلام
ایشان با بیان اینکه تأسیس و فعالیتهای جامعه المصطفی العالمیه، همواره یک اقدام مؤثر در جهت زمینهساز ظهور و فراهم کردن مقدمات آن بوده است، تأکید کرد: از جمله تأکیدات رهبر معظم انقلاب که در زمان جنگ تحمیلی در مقام ریاست جمهوری کشور بودند، این بود که مسئله تبلیغ و فرهنگسازی در هر منطقه با بهرهگیری از استعداد نیروی انسانی عالم همان منطقه میسر شود تا دیگر لازم نباشد مبلغان از یک شهر و دیار به سمت مناطق دیگر گسیل شوند. خوشبختانه در سایه برکات وجودی جامعه المصطفی العالمیه، این مشکل برطرف شده و آموزش دیدگان نخبه این مجمع علمی بهعنوان سرمایه عظیم جهان اسلام، در هر نقطه از ممالک اسلامی میتوانند بهعنوان سفیران فرهنگی ایفای نقش کنند.
آیتالله علمالهدی گفت: شناخت شگرد شیطانی دشمن و تلاش برای مقابله با آن، یک ضرورت مهم در عصر حاضر است اما جامعه اسلامی نباید بهعنوان یک موجود منفعل عمل کند و نباید منتظر ماند تا ابتدا هجمه دشمن صورت بگیرد و سپس در ادامه، دفاع انجام شود بلکه عناصر انقلابی باید با اقدامات پیشدستانه فرهنگی، رویه پدافندی داشته باشند.
دشمن به دنبال مخدوش کردن ارزشهای اخلاقی است
ایشان، نمایش چهره متحجر از اسلام را مهمترین سیاست دشمن در تعارض فرهنگی کنونی با جبهه حق خواند و ابراز کرد: شکستهای مفتضحانه جریان باطل در سالهای اخیر، او را به این جمعبندی رسانده است که دیگر با برخورد سخت و سرکوب کردن مبانی دینی امکان مقابله مؤثر با اسلام و جریان حق را ندارد و این اقدامات نه تنها کارگر و مؤثر نیست بلکه میتواند فراتر از این عمل کند و به ترویج وسیع ارزشهای اعتقادی در بین ملتها بینجامد. این شرایط، زمینه مناسب را فراهم آورده تا در تبلیغ بینالمللی، به جنبههای معنوی و رحمانی آموزههای این دین مبین توجه ویژه داشته باشیم و در جهت خنثیسازی خواست دشمن برای معرفی اسلام بهعنوان یک مکتب فکری متحجر تلاش کنیم.
امامجمعه مشهد در انتها ابراز امیدواری کرد: در عصر حاضر، دشمن به دنبال تحمیل نظام ارزشگذاری خود است تا ارزشهای جعلی و شیطانی را جایگزین ارزشهای انسانی کند و کرامات اخلاقی دیگر در میان جوامع و ملتها، ارزش به حساب نیاید. در این شرایط است که تبلیغ آن هم در حوزه بینالمللی به یک راهبرد بسیار مهم تبدیل میشود و امیدواریم که خداوند متعال، توفیق خدمتگزاری خالصانه در این زمینه را که مهمترین عرصه سربازی در محضر امام زمان (عج) است، به همه ما کرامت بفرماید.