title
به گزارش Alamolhoda.com، آیتالله علمالهدی در اجتماع مردمی مدافعان حجاب و عفاف که در مسجد گوهرشاد حرم مطهر رضوی برگزار شد، با اشاره به آیه 59 سوره مبارکه احزاب اظهار کرد: خداوند در قرآن کریم خطاب به پیامبر خود میفرماید «یا أَیُّهَا النَّبِیُّ قُلْ لِأَزْواجِکَ وَ بَناتِکَ وَ نِساءِ الْمُؤْمِنینَ یُدْنینَ عَلَیْهِنَّ مِنْ جَلاَبِیبِهِنَّ ذلِکَ أَدْنی أَنْ یُعْرَفْنَ فَلا یُؤْذَیْنَ وَ کانَ اللَّهُ غَفُوراً رَحیماً» یعنی ای پیامبر، به زنان و دختران خود و به همه بانوان مؤمنه بگو که پوششی استفاده کنند که سرتاپای آنان را بپوشاند تا به این ترتیب، موردآزار و اذیت قرار نگیرند. پیرو نزول این آیه بود که زنان مهاجر و انصار نزد پیامبر آمدند درحالیکه عبای مشکی بر تن داشتند و وقتی نبی مکرم اسلام (ص) آنان را دید، بهقدری خشنود شد که آنان را دعا کرد.ایشان افزود: بهموازات این، حقیقت این است که ایرانیها حتی قبل از اسلام نیز چادر میپوشیدند. در دوره ساسانیان، زنان ایرانی چادرهای مخصوصی میپوشیدند که همه بدن آنان را میپوشاند و حتی زیر چادر، کلاهی بر سر میگذاشتند که برای زنان قدبلند، کوتاه و برای زنان کوتاهقد، بلند بود تا به این ترتیب، حتی قد و بالای زنان قابلتشخیص نباشد. علاوه بر این، منیژه نیز یک بانوی باکرامت ایرانی است که در شاهنامه فردوسی هنگامیکه میخواهد خود را معرفی کند، باافتخار از محجبه بودن خود دم میزند و میگوید «منیژه منم دخت افراسیاب، برهنه ندیده تنم آفتاب».
شهدای قیام گوهرشاد، پاسداران حریم حجاب و عفاف هستند
نماینده ولیفقیه در استان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: راهپیمایی بزرگی که برادران و خواهران ما در مقام پاسداشت از فضیلت عفاف و حجاب و تکریم شهدای این واجب دینی در سال 1314 برگزار کردند، به خاطر بزرگداشت موضوعی بود که براساس آن، شهدا جان دادند تا فتنه استعماری انگلیس نابکار که به دست مزدور خائنش رضاخان ملعون اجرا میشد، درهم شکسته شود و خوشبختانه پیروز شدند و توانستند به قیمت بذل جان خود، پرچم قدرت و عظمت اسلام را در جمهوری اسلامی ایران برافراشته نگاه دارند. به برکت همین مجاهدتها هم بود که امروز حجاب بهعنوان یک ارزش متعالی مطرح است اما از آن نابکاران سیه روی مزدور اجانب نهتنها چیزی باقی نمانده بلکه جز لعن و نفرین برای آن اثری باقی نیست.
ایشان ادامه داد: راهپیمایی امروز مردم مشهد، فقط در مقام دفاع از عفت و حجاب نبود بلکه تکریم رادمردان غیوری بود که به خاک و خون تپیدند اما از حجاب بهعنوان یک ارزش عزیز اسلامی که نماد قدرت و عظمت اسلام است، حمایت کردند و تا پای جان از فداکاری بازننشستند.
نماینده مردم مشهد در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به ریشههای شکلگیری و بروز قیام گوهرشاد تصریح کرد: جنایتی که در 21 تیرماه 1314 در این مسجدمقدس اتفاق افتاد، در راستای تهاجم نابکارانه دژخیمان ستمشاهی وابسته به رضاخان ملعون بود تا در برابر غیرت مردم درقبال عفت و حجاب نوامیس خود، ایستادگی کند. با این حال، حقیقت این است که ماجرای تهاجم به مردم در این واقعه، از شهر سبزوار آغاز شد و این مردم سبزوار بودند که در مسیر کاروان پادشاه افغانستان و همسر او که بهتازگی در یک میهمانی در ترکیه کشف حجاب کرده بود و از خاک ایران، قصد بازگشت به کشورش را داشت، قیام کردند و اجازه ندادند تا اتومبیل شاه افغانستان از شهرشان عبور کند.
ایشان تأکید کرد: علامه بهلول (رضوانالله تعالی علیه) در برانگیختن مردم غیور سبزوار نقش بیبدیلی داشت و به همین خاطر، دستگاه حکومتی درصدد برآمد تا این عالم جلیلالقدر را تعقیب و بازداشت کند. در نتیجه مرحوم بهلول به مشهد گریخت و این موضوع مصادف شد با سفر جمعی از علمای مشهد به رهبری حاج آقاحسین قمی به تهران که قصد داشتند رضاخان را از اجرای طرح استعماری کشف حجاب منصرف سازند اما در دروازه تهران به دستور رضاخان، مأموران حکومت ستمشاهی پهلوی همه این روحانیون و شخصیتهای برجسته را دستگیر و در سراج الملک شهرری زندانی کردند.
امام جمعه مشهد گفت: متأسفانه برخی اینچنین عنوان میکنند که قیام گوهرشاد به خاطر امریه کلاه پهلوی بود اما در حقیقت، جسارت حکومت به مقام شامخ مرحوم حاج آقاحسین قمی و علمای اعلام همراه او بود که انگیزه لازم را برای تحصن مردم مشهد در شبستان آیتالله تبریزی مسجد گوهرشاد فراهم کرد. قیام مردم مشهد در اعتراض به این اقدام رضاخان، به تحصن در مسجد گوهرشاد انجامید و روزانه بر جمعیت تحصنکنندگان نیز افزوده میشد تا اینکه مردم وقتی مطلع شدند که علامه بهلول در جریان فرار از سبزوار و سفر به مشهد، توسط عناصر مزدور وابسته به حکومت در کشیکخانه حرم بازداشت موقت شده و بهزودی ایشان را به زندان منتقل میکنند، جمعیت تحصنکنندگان به کشیکخانه حمله بردند و علامه را روی دست به مسجد آوردند. منبر مرحوم بهلول در این مسجد، به تقویت تحصنکنندگان انجامید و پس از سه شبانهروز، مردم مشهد و معترضانی از روستاهای مجاور در شبستان مرحوم آیتالله تبریزی جمع شدند و تحصن به اوج خود رسید.
ایشان ابراز کرد. درنهایت به دستور فرمانده نظامی خراسان، انبوهی از سربازان و تفنگداران مزدور رضاخان مسجد را محاصره کرده و در سحرگاه 21 تیر، به روی مردم آتش گشودند. جمعیت شهدای قیام گوهرشاد بیش از دو هزار نفر برآورد شده اما تعداد محدودی از پیکرهای مطهر شهدا کشف شدند. دلیل آنهم به خاطر جنایت دوم مزدوران رضاخانی در دفن دستهجمعی شهدا و زخمیهای این قیام در دو نقطه مختلف از مشهد بود آنهم در شرایطی که جمعیت انبوهی از این شهدا در حقیقت مجروحینی بودند که به ضرب گلوله زخمی شده بودند اما آنها نیز همراه با شهدا، با قساوت جلادان رژیم ستمشاهی رضاخانی زنده به گور شدند.
حجاب، پرچم اسلام است
نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی در تشریح اهداف رضاخان از اجرای طرح استعماری کشف حجاب اظهار کرد: مهمترین نکته اجرای این طرح استعماری در جدیت رضاخان و قساوت و سنگدلی عمال وابسته به او نهفته است. علت این بیرحمیها و شقاوتها در اصل به این خاطر بود که این طرح، دستور انگلیسیها بود و رضاخان وظیفه داشت آن را تمام و کمال اجرایی کند. علت آنهم این بود که انگلیسیها به دنبال استیلای مطلق بر منابع قدرت و نفوذ در ایران، وقتی درک کردند که دین در این کشور، عالیترین ابزار نفوذ است، مصمم شدند تا حجاب را بهعنوان پرچم اسلام براندازی کنند.
ایشان با بیان اینکه هنوز هم حجاب، پرچم اسلام به شمار میرود، افزود: در فرانسه بیش از پنج هزار مسجد وجود دارد و دولت این کشور با مساجد مخالفتی ندارد اما حجاب را ممنوع کرده است. در بسیاری از کشورهای دیگر اروپایی، ندای اذان و گلدسته مساجد ممنوع نیست اما هر بانوی مسلمانی که معتقد به حجاب باشد و آن را اجرا کند، با ممنوعیتهای مختلف مواجه میشود و با خشونت، او را وادار به ترک حجاب میکنند. حقیقت این است که امروزه از ترکیه تا ممالک اروپایی و حتی آمریکا، هرکس به دنبال دشمنی با اسلام است، در مرحله اول در برابر حجاب میایستد و فلسفه آنهم به این خاطر است که حجاب بانوان مسلمان، بیش از هر عمل و فریضه دیگری میتواند در قلوب و اذهان ملتهای آزاده جهان بیدارگری کند و مردم را به اسلام فرا بخواند.
نماینده مردم مشهد در مجلس خبرگان رهبری، بیحجابی را یک ناهنجاری و مصداق بروز گناه علنی خواند و خاطرنشان کرد: اگر گناه شخصی باشد و در خفا صورت بگیرد، مسئلهای بین خدا و بنده اوست اما اگر کسی اراده کند در خیابان گناه کند، جمهوری اسلامی تکلیف پیدا میکند که در برابر گناه علنی فرد هنجارشکن ایستادگی کند زیرا جامعه، آوردگاه عقاید است و با گناه علنی فرد بدحجاب، این جوان مسلمان و جامعه اسلامی است که آلوده میشود و فساد در اندیشه او ترویج مییابد.
استفاده از خدمات عمومی مستلزم پایبندی به قانون است
ایشان ادامه داد: فلسفه اقدام معاون دادستان در ممنوعیت ارائه خدمات اجتماعی به زنان بدحجاب به این خاطر نیست که افراد بیحجاب و بدحجاب محدود شوند. این افراد فرزندان ما و بخشی از همین جامعه هستند و هیچکس با شخص آنها خصومتی ندارد بلکه در حقیقت، این محدودیت به خاطر بروز یک ناهنجاری اجتماعی است که هماکنون در بسیاری از زمینههای دیگر همچون جرایم راهنمایی و رانندگی و بزههای اجتماعی وجود دارد. همانطور که اگر امروزه یک راننده بخواهد از همه تقاطعها عبور کند و به چراغ راهنمایی و رانندگی توجه نداشته باشد، با برخورد پلیس و جریمه مواجه خواهد شد و در صورت تکرار این تخلف حتی ممکن است تا زمان معینی از خدمات شهری در حوزه رانندگی محروم شود.
امام جمعه مشهد تصریح کرد: برخی اینطور مطرح میکنند که بعضی از این بانوان بدحجاب به این خاطر که در مراسمات مذهبی و یا عرصههای انقلابی حضور و مشارکت دارند، دیگر نباید با بدحجابی آنان برخورد کرد. نخیر اینطور نیست. هیچگاه، خوبیهای یک فرد توجیهکننده خصلتهای سوء شخصیت او نیست. بانوی محترمی که در عرصههای انقلابی حضور فعال دارد، تلاش و انگیزه مخلصانه او مشکور است اما این دلیل نمیشود که گناه او را در بیحجابی توجیه کند. استفاده از خدمات عمومی مستلزم پایبندی به قانون است و قانون برای همه لازمالاجراست.
ایشان در انتها تأکید کرد: مقام معظم رهبری میفرمایند که اگر کسی میخواهد از حقوق زن دفاع کند، باید بداند که مسئله حجاب و عفاف، استوانه حقوق زن است و موضوعی که به شخصیت زن ارزش میدهد، همان حجابی است که میان ارزش زن و تیر نگاههای شهوتآلود مردان ناپاک حائل ایجاد میکند. در دسترس قرار داشتن زیباییهای ظاهری یک زن در برابر مردان شهوتران، مغایر با شأن والا و جایگاه متعالی اوست. همانطور که آزادی مرد به این است که در نگاه خود آزادی داشته باشد و میان ارتکاب یا عدم ارتکاب گناه انتخاب کند، آزادی زن نیز به این است که حجاب خود را حفظ کند و میان بیبندوباری و حفظ کرامت شخصی خود مخیر به انتخاب باشد.